Over Ons

De grondlegger

Ontwerpster Xenia Sidorenko is het USEDEM project gestart na vele jaren te hebben gewerkt in de jeansindustrie. De enorme verspilling en bergen afval die deze sector produceert, hebben haar geïnspireerd om hier iets aan te doen. Een kleine onderneming die echt een verschil maakt. Ondersteund vanuit de industrie en haar opgebouwde connecties is ze aan de slag gegaan om hoogwaardige producten te ontwerpen van jeansstof.

Tot voor kort waren de producten alleen te koop in Shanghai waar USEDEM een hippe pop-up store opende. Nu zijn de producten ook in Nederland beschikbaar via deze site!

Notebooks

De Nederlandse droom

Ik ben Dorine Veerman en werk al jaren in de fashion industrie in Nederland en produceerde promotie textiel voor klanten als Bart Smit, Cisco Systems, KPN, ING, PontMeyer en nog vele andere bedrijven. Zelf heb ik daarna nog een aantal jaar met mijn gezin in China gewoond en heb ook daar promotie textiel voor Tarkett Asia gemaakt. Bij terugkomst in Nederland ben ik aan de slag gegaan bij Oger Corporate Fashion. De kennis en netwerken die ik heb opgebouwd zet ik nu in voor de Nederlandse markt.

Steeds meer mensen en bedrijven vinden het belangrijk dat producten eerlijk geproduceerd worden en dat er duurzaam wordt omgegaan met onze wereld. We willen mensen bewuster maken van hun productkeus en we  bieden daarom producten die niet alleen de hoogste kwaliteitseisen doorstaan maar die er ook nog eens geweldig uitzien!

Dorine Veerman