Bedrijfsfilosofie

Bij UseDem geloven we dat elk aspect van ons bedrijf een weerspiegeling moet zijn van onze diepgewortelde waarden en overtuigingen. Onze filosofie is gebaseerd op vier kernprincipes die de basis vormen van alles wat we doen:

Duurzaamheid: Duurzaamheid staat centraal bij UseDem. We herdefiniëren de waarde van denim door gebruikte materialen te upcyclen en om te zetten in hoogwaardige producten. Deze aanpak vermindert niet alleen de hoeveelheid afval, maar verlengt ook de levensduur van denim, waardoor we onze ecologische voetafdruk verkleinen. We streven ernaar ons volledige bedrijfsproces duurzaam te maken, waaronder het verkorten en CO2 neutraal maken van de transportafstanden. Ons doel is om tegen 2024/2025 hier belangrijke stappen in te zetten.

Kwaliteit: We streven naar niets minder dan het beste. Elk product dat de deur uitgaat, moet voldoen aan onze strenge normen voor vakmanschap, duurzaamheid en esthetiek. We geloven dat kwaliteit de sleutel is tot klanttevredenheid en langdurige relaties.

Ethiek: Bij alles wat we doen, streven we naar eerlijkheid, integriteit en respect. We zijn transparant over onze processen, werken samen met ethische partners en zetten ons in voor sociale verantwoordelijkheid.

Betrokkenheid: We geloven in het creëren van een gemeenschap van gelijkgestemde individuen die zich inzetten voor een duurzamere toekomst. We moedigen betrokkenheid aan, luisteren naar feedback en staan open voor samenwerking en dialoog.

Met deze principes als leidraad streven we ernaar om niet alleen hoogwaardige producten te leveren, maar ook een positieve impact te hebben op onze klanten, medewerkers, gemeenschappen en de planeet als geheel. Dit is de essentie van UseDem.

Onze fundamenten

De fundamenten van UseDem zijn de kern van wie we zijn en wat we doen. Ze leiden ons in elke stap die we zetten en inspireren ons om een positieve verandering teweeg te brengen in de mode-industrie. Ontdek hoe onze kernwaarden van Reclaimed, Handgemaakt, Uniek en Pre-order Experience de basis vormen van ons streven naar duurzaamheid, kwaliteit en betrokkenheid.

Reclaimed: Wij herdefiniëren de waarde van afgedankte jeans als kostbare grondstoffen. Zorgvuldig geselecteerd en met aandacht verwerkt tot unieke stoffen die de basis vormen voor onze exclusieve designs.

Handgemaakt: Elk item wordt met de hand vervaardigd door getalenteerde ambachtslieden die vaak over het hoofd worden gezien door de reguliere arbeidsmarkt. Onze toewijding aan handgemaakte details zorgt voor unieke items en bevordert tegelijkertijd inclusiviteit en empowerment.

Uniek: Al onze designs zijn uniek, samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde stoffen van upcycled denim. Onze creaties hebben elk een eigen verhaal en karakter, waardoor ze exclusieve, one-of-a-kind items zijn.

Pre-order experience: Met ons Pre-order systeem wordt elk item pas vervaardigd na iedere bestelling. Deze aanpak is een krachtig statement tegen de fast fashion cultuur en ondersteunt onze missie om het mode-landschap te transformeren naar een nieuwe standaard van vakmanschap, exclusiviteit en duurzaamheid.